Selecteer een pagina

Theater

Kyra werkt als makend acteur. Ze is vaak betrokken bij het schrijven van de teksten en schrijft voor muziekvoorstellingen graag de liedjes. Daarnaast regisseert ze de laatste jaren  ook jongerenvoorstellingen, waarbij ze samen met hen als collectief van makende spelers, stukken maakt.

 

foto: Casper Koster

Logo NPO Radio 1 Kunststof (NPO Radio 1) interviewde Kyra over Melk & Dadels. Klik hiernaast om de uitzending terug te luisteren.
Op dit moment is Kyra te zien in  de voorstelling Melk & Dadels van ROSE stories, onder de regie van Daria Bukvić. Dit stuk gaat over de persoonlijke verhalen van tweede generatie Marokkaans Nederlandse vrouwen in Nederland, maar de eerste generatie die hier geboren en getogen is.

Kyra, dochter van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder, is hier naast actrice ook een van de medeschrijvers van dit stuk.

Melk & Dadels toert dit najaar nog door het hele land. Klik hier voor tickets en speeldata.

De Volkskant

★★★

Melk en dadels is geen schrille aanklacht of manifest. Het is een ode aan de vrijheid, de vrijheid die ieder mens in staat stelt anders te zijn, fouten te maken en bovenal met alles en iedereen te spotten.”

Theaterkrant

★★★★

“Zoals Bououargane het zegt: ze is Nederlander én ze is Marokkaan (én vrouw, niet te vergeten!), en de verbindende kracht die het omarmen van een meervoudige identiteit kan hebben spreekt uit iedere seconde van Melk & dadels – zonder dat de makers ook maar een moment de schaduwzijden ervan uit de weg gaan.”

NRC handelsblad

★★★★

“Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui en Khadija El Kharraz Alami, actrices van begin dertig, houden met hun flair prettig de vaart erin. Ze kunnen overweg met een knipoog, maar ook de zaal pontificaal de les lezen.”

Daarnaast speelt Kyra in de familievoorstelling Noumi, zusje zeven van ROSE stories, onder de regie van Daniel van Klaveren. Dit stuk vertelt het verhaal van Noumi, een meisje dat als jongste in een gezin met zeven zussen opgroeit en daarin haar eigen plek probeert te veroveren. Voor Noumi, zusje zeven schreef Kyra samen met Nathan Klumperbeek de liedjes en samen met Myrthe Huber vertolkt ze alle rollen in de voorstelling.

Noumi, zusje zeven toert komende winter verder door het land. Klik hier voor tickets en speeldata.

Theaterkrant

★★★★

“Veel grappen en typetjes zijn ook voor volwassenen geestig.
Die lachen soms nog harder dan de kinderen.”

foto poster Melk & Dadels: Robin de Puy

foto poster Noumi, zusje zeven: Noufri Bachdim